Kelas kali kedua ini akan diadakan seperti berikut:
Tarikh: 16hb April 2006 (Ahad)
Masa: 10.00am ~ 3.00pm (anggaran masa sampai roti siap la ye)
Tempat: Kedai roti & kek Sri Sabah
No. 60-00-05, Rumah Pangsa Sri Sabah, Jalan Ikan Ayu, Cheras, 56100 Kuala Lumpur
(berhampiran Courts Mammoth Cheras dan Stadium Badminton Cheras)
Peta Sri Sabah:
Kapasiti peserta: 3 orang sahaja
Yuran: (sistem yuran diskaun mengikut bilangan peserta)
RM100 seorang x seorang peserta
RM80 seorang x dua orang peserta
RM70 seorang x tiga orang peserta
Empat orang tak boleh lah, dapur sempit.
Apa yang akan dipelajari?
1. Mengenal peralatan
2. Mengenal bahan untuk buat roti
3. Resepi roti
4. Kaedah menguli dengan mesin
5. Kaedah menguli dengan tangan
6. Kaedah mengendalikan oven
7. Hands on bikin roti: Cheese Bun, Garlic Bun, Red Bean Bun, Rotiboy, Sardine Bun, Coconut Butter Bun, Kaya Bun, Mini Pizza, Sausage Rolls, Donut.
Apa yang perlu dibawa?
1. Bawa diri sendiri saja (anak-anak bagi suami jaga)
2. Bawa alat tulis dan buku nota
3. Kalau rasa nak bawa pakaian sepersalinan yang sesuai dengan kerja dapur pun boleh.
4. Nak bawa telekung pun boleh. Ruang untuk solat ada dalam kedai.
*Senarai peserta 16hb:
1. Fara - confirmed
2. Nurul adik mcnas - confirmed
3. Apid - confirmed
*Senarai peserta 23hb:
1. Kosong
2. Kosong
3. Kosong
No comments:
Post a Comment