Saturday, August 02, 2008

Franchise International Malaysia 2008

Hari ini saya meluangkan masa 2 jam di PWTC. Agak tergerak je hati nak lihat apa yang ada di FIM2008 ni.

Terpaku seketika melihat 'SATE RIA'.... Hidup balik kau!! Syabbass..
Agak lama juga jenama ini terkubur bersama kenangan 80an...

Pengunjung dihidangkan dengan sate ini.... ntah le. takde rasa sate pun?? isk.. kempunan nak rasa sate original dengan kuahnya sekali.

Dengan maklumat yang saya dapat di ruang Sate Ria ni. Saya rasa gembira juga sebab jenama Sate Ria sudah kembali ke pasaran industri makanan kita; tapi ada rasa sikit kecewa juga sebab nampak gayanya sate dia ni tak menepati citarasa orang Malaysia seperti saya ni. Mereka ni guna sate 'frozen'. Tak pastilah samada ini satu kesilapan ataupun satu kelebihan. Tu yang nak juga rasa sate original tu.. tapi tak ada pula. Apa pun syabbas kepada Sate Ria dan selamat maju jaya. Jika anda nak maklumat lanjut silalah lawat laman webnya sateria.com.my

*Sebenarnya saya membayangkan Sate Ria ni bagus kalau buat rangkaian restoran sate, bakar sate menggunakan oven khas ciptaan tempatan. Berderet-deret sate beratur masuk dalam oven. Keluar kat hujung sana tu siap sedia untuk dihidang. Pelanggan boleh menyaksikannya di sebalik dinding kaca. Perghhh.. tangkap leleh.. terus order seratus cucuk. Tapi ni diorang dah buat konsep lain laaa. Macam stail pasar malam pun ada juga. isk isk.

No comments:

Post a Comment