Ramai yang ternanti-nanti bagaimana rupa Kek Kastard Chiffon ni.. Nah ini fotonya ya.
Oven yang digunakan ialah oven murahan yang kecil ini yang berusia 11 tahun. Api atas dan bawah dilaraskan suhu 180 degree dengan tempoh 45 minit. Oven godang tu tolak tepi. Buat bazir gas aku jer, payah cari setting.
Dah masak begini, kemudian telangkupkan diatas board. Nah.. ini dia hasilnya. Nyaman sekali. (sejak bila tukar slanga nih hehehe)
Boleh dijadikan juadah istimewa untuk berbuka puasa. Rancangan nak jual kek ni di Stesen LRT terpaksa dibatalkan kerana saya tak yakin ada ke orang nak beli kek ni di tepi jalan dengan harga RM3.50 sepotong? Kalau jual dikedai tu lain cerita lah. Ada kawan adik ipar tempah, saya jual kek ini sebiji RM25. Ada orang kata mahal, ada yang kata murah sangat, ada juga kata ok la harga tu. Apa pendapat anda?
ok dh harga tu..sy pn wat jual harga RM25 gak,berpatutan dh tu..hehe;-)
ReplyDelete